Economia 11/01/2012

Báñez promou un últim intent per acordar la reforma laboral

La ministra de Treball vol que sindicats i patronal es tornin a reunir el dijous

Joan Faus
1 min

MadridLa ministra de Treball, Fátima Báñez, promou per demà dijous un últim intent d'acord laboral entre sindicats i patronal, segons fonts sindicals. Treball no ha confirmat aquest extrem però es declara "obert a qualsevol reunió". "Si es produeix, la ministra hi assistirà", expliquen fonts del Ministeri.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Báñez ha assegurat avui que els agents socials “segueixen tenint temps aquesta setmana per tancar el que encara els hi queda pendent” però no ha fet cap menció a una nova ampliació, que seria la segona, del termini de les negociacions. Fonts de la vicepresidència han descartat que, hi hagi o no un acord final, el Consell de ministres de divendres aprovi una reforma laboral. L’ intenció de l’executiu és tramitar la reforma laboral al primer trimestre, millor “al febrer que al març”, segons Efe.

Els representants dels treballadors i els empresaris tenen, per tant, fins divendres per intentar assolir acords en els aspectes clau de la reforma. Les divergències, però, semblen insalvables en matèria salarial, de contractació, flexibilitat i en el cost de l’acomiadament.

Les dues parts han pactat el trasllat d’alguns festius, la defensa de les prejubilacions, la lluita contra l’absentisme o la solució extrajudicial de conflictes. Les principals divergències són els sous, doncs els sindicats es neguen a la congelació que demana la patronal; el tipus de temporalitat i el cost de l’acomiadament. Els empresaris volen contractes de 20 i 12 dies per any treballat en comptes dels 45 i 33 actuals.

stats