Economia 20/02/2012

Els sindicats demanen al govern espanyol que “reflexioni” sobre les manifestacions

Asseguren que “encara té temps” d'obrir un procés de negociació amb els agents socials en “paral·lel” al tràmit parlamentari de la reforma laboral que “eviti” una “escalada” de la conflictivitat social

Ara
1 min

MadridEls secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i de la UGT, Cándido Méndez, han demanat avui al govern espanyol que “reflexioni” sobre els canvis que reclamen els sindicats sobre la reforma laboral després de les manifestacions de diumenge, “de les més massives de la història de la democràcia”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un acte a Madrid, Toxo ha dit que espera que l'executiu “llegeixi bé” el missatge de les mobilitzacions de diumenge perquè “encara té temps” d'obrir un procés de negociació amb els agents socials en “paral·lel” al tràmit parlamentari de la reforma que “eviti” una “escalada” de la conflictivitat social.

El líder de CCOO ha assegurat que aquesta escalada es pot produir si no s'“esmena” el decret, i que abans de plantejar una possible vaga general “cal esperar” la “resposta” del govern de Mariano Rajoy. “A partir d'aquí prendrem les determinacions que considerem oportunes”, ha afegit, per la seva banda, Méndez.

Els sindicats han informat que l'executiu no s'ha posat en contacte amb ells des de les manifestacions a 57 ciutats de tot l'Estat, i han insistit en que “hi ha possibilitats de modificar tot o part” del contingut del decret de la reforma laboral en la seva tramitació al Congrés dels Diputats i el Senat.

Tot i el desig dels sindicats, "el cos central” de la reforma no es modificarà, segons ha dit avui la secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal.

stats