Economia 05/03/2012

Brussel·les adverteix a Rajoy que pot multar Espanya pel dèficit

El portaveu econòmic de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, afirma que si Espanya no corregeix el desviament, l'Executiu comunitari podria proposar una sanció econòmica equivalent al 0,2% del PIB espanyol

Laia Forès
1 min

Brussel·lesLa insistència del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la idea de que l'objectiu de dèficit de 2012 pactat amb la Unió Europea (UE) no s'ha de complir, no agrada gens a Brussel·les. El portaveu d'Afers Econòmics de la Comissió Europea (CE), Amadeu Altafaj, ha advertit que es pot multar Espanya per no complir amb els objectius acordats entre Madrid i la UE.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Quan tinguem clares les xifres (de dèficit del 2011 i dels pressupostos de 2012), la CE farà la seva anàlisi i, si és necessari, farà les seves recomanacions en base a l'article 126 del Tractat", el que regula el procediment per dèficit excessiu i preveu sancions econòmiques pels socis de l'euro incomplidors, ha assegurat Altafaj. La multa a Espanya podria arribar el 0,2% del seu producte interior brut (PIB)

L'advertència arriba després de la decisió del govern espanyol de reduir el dèficit d'aquest any al 5,8% del PIB en comptes del 4,4% pactat anteriorment pel govern socialista. El portaveu europeu també ha recordat que les decisions que pren un soci de l'euro afecten la resta.

stats