Economia 03/05/2012

Rajoy també demana ajuda a Draghi per compaginar el control del dèficit amb el creixement

El president espanyol s'ha entrevistat amb el president del Banc Central Europeu després de la reunió que l'organisme ha fet a Barcelona

Efe
2 min
Artur Mas, Mariano Rajoy i Mario Draghi, en el sopar que tanca la jornada del BCE a Barcelona / EFE

BarcelonaEl cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, en la mateixa línia del que va fer ahir el president de la Generalitat, ha defensat davant el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, la necessitat de compaginar el control del dèficit amb les reformes i les polítiques de creixement, i ha subratllat el paper del BCE per injectar liquiditat i que flueixi el crèdit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rajoy s'ha entrevistat a última hora de la tarda amb Draghi durant prop de cinquanta minuts al Palau de Pedralbes de Barcelona, ciutat on s'ha reunit el consell de govern del BCE.

Després de la reunió, Rajoy ha presidit un sopar de treball on ha defensat, segons han avançat fonts del govern espanyol, la importància del BCE com a "estabilitzador de preus i mecanisme de transmissió monetària".

En el sopar, al qual també han assistit el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, Rajoy ha reiterat el discurs que ha mantingut en les últimes setmanes a favor de majors injeccions de liquiditat .

Segons ell, per recuperar el creixement Espanya ha de comptar amb liquiditat suficient per "protegir" les reformes posades en marxa.

Segons l'opinió de la Moncloa, perquè els passos fets tinguin èxit resulta imprescindible comptar amb l'adequat nivell de crèdit i que es transmeti a l'economia real.

El BCE va interrompre fa set setmanes la compra de deute sobirà de països amb dificultats de finançament i tampoc ha repetit les subhastes de liquiditat per a la banca, tot i les peticions de les entitats financeres.

Rajoy i Draghi ja havien coincidit abans en el Consell Europeu de Brussel·les i les fonts de l'executiu han destacat el clima de "franca cordialitat" en què s'ha desenvolupat la seva entrevista.

Aquest matí, abans de viatjar a Barcelona, el president espanyol ha defensat la seva política econòmica i la necessitat de fer "dues coses alhora": reduir el dèficit públic i treballar perquè hi hagi creixement econòmic, cosa que obliga a fer reformes estructurals a tota la Unió Europea.

stats