Economia 05/12/2011

Rajoy vol Espanya "en la primera línia" del nou tractat

El pròxim president espanyol expressarà a Merkel i Sarkozy que poden comptar amb Espanya "des de ja"

Efe
1 min

MadridEl pròxim president del govern, Mariano Rajoy, traslladarà a la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy, quan es reuneixi amb ells a Marsella el proper dijous que poden comptar "des de ja" amb Espanya en el nou tractat europeu plantejat avui a París.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat a Efe fonts del PP, Rajoy els transmetrà la seva voluntat que en aquest nou tractat d'harmonització fiscal i pressupostària, sigui a disset o vint, Espanya hi sigui "en primera línia des del principi".

Així mateix, el líder del PP defensarà que el Banc Central Europeu assumeixi un paper més garantista, segons les fonts consultades.

Aquestes mateixes fonts assenyalen que Rajoy expressarà la seva conformitat amb la major independència que Merkel i Sarkozy volen atribuir al Banc Central Europeu, però puntualitzant que ha de mostrar un paper més actiu en l'ajuda al finançament de països amb problemes en els mercats.

El líder del PP ha tancat l'agenda de la reunió a Marsella, els dies 7 i 8 de desembre, amb quatre reunions bilaterals: amb el secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, amb la cancellera d'Alemanya i el president de França, Angela Merkel i Nicolas Sarkozy, respectivament, amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i amb el president polonès, Donald Tusk.

stats