Economia 21/09/2012

Rajoy i Monti es prometen més col·laboració per lluitar contra la crisi conjuntament

Els dos presidents celebren una trobada a Roma i acorden estrènyer llaços

Efe
1 min

RomaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el primer ministre italià, Mario Monti, han estret aquest divendres la cooperació enfront de la crisi econòmica i financera de la zona euro, durant una reunió bilateral a Roma.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat a Efe fonts diplomàtiques espanyoles, la trobada, d'una hora aproximada de durada i celebrada a la Vila Pamphili de Roma, s'ha desenvolupat en un ambient "cordial" i s'hi ha abordat l'"evolució de la situació de la zona euro".

A la reunió, convocada coincidint amb el congrés d'aquest divendres a la capital italiana de la Internacional Demòcrata de Centre (IDC), Monti i Rajoy han analitzat l'agenda de temes per a la cimera bilateral entre Itàlia i Espanya que se celebrarà a Madrid el proper 29 d'octubre.

Els dos mandataris han realitzat un seguiment de la situació, treballant de manera "constructiva i sòlida" per l'evolució positiva de l'economia de la zona euro, segons han indicat les mateixes fonts, que han definit com a "molt cordial" la relació que existeix entre Rajoy i Monti.

En una trobada que arriba abans del Consell Europeu dels propers 18 i 19 d'octubre, els caps de govern d'Itàlia i Espanya han apostat més per mantenir una "estreta coordinació" per resoldre la crisi de la zona euro, que veu els seus dos països entre els més afectats per les turbulències dels mercats.

En aquest sentit, Rajoy i Monti han subratllat la necessitat de continuar treballant de manera "constructiva, responsable i solidària", segons han indicat a Efe les mateixes fonts diplomàtiques, que han explicat que aquesta trobada s'emmarca en la ronda de contactes que el president del govern espanyol manté amb els líders dels socis comunitaris.

stats