CERCLE D'ECONOMIA
Economia 03/06/2011

Rajoy limitarà la despesa i el deute de les comunitats autònomes si guanya les eleccions

El líder del Partit Popular també anuncia que abaixarà l'impost de societats per als emprenedors si guanya les eleccions

àlex Font Manté
1 min

SitgesMariano Rajoy ha explicat avui algunes de les mesures que pretén aprovar si, com de moment apunten les enquestes, l'any vinent guanya les eleccions espanyoles. El líder del Partit Popular ha assegurat que, si arriba al poder, qualsevol mesura anirà enfocada "al rellançament de l'economia". "Qualsevol altra cosa -ha dit- serà apartada". Rajoy ha participat avui a les jornades que organitza anualment a Sitges el Cercle d'Economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una de les mesures estrella que Rajoy vol executar és abaixar l'impost de societats als emprenedors, amb l'objectiu de promoure la creació de noves empreses.

Al mateix temps, el president del PP ha proposat aprovar una mesura "de caràcter constitucional" per limitar el sostre de despesa i deute de les comunitats autònomes, una de les mesures amb què ha amenaçat l'actual govern espanyol si les comunitats no compleixen els objectius de dèficit per aquest any.

Rajoy ha criticat que el govern espanyol dediqués els primers anys de la crisi a impulsar la inversió. "Primer van fer el Pla E, que va costar 13.500 milions d'euros, i després s'han vist obligats a reduir el dèficit".

El líder popular ha anunciat també que suprimirà aquelles àrees en què les diferents administracions "se solapen". En la seva opinió, algunes àrees com l'habitatge, la promoció turística o cultural "serien més fàcils si les fes una mateixa administració".

stats