Rajoy eleva la previsió de creixement al 2,9% per a aquest 2015 i el 2016

És l'increment que l'executiu espanyol enviarà a pla d'estabilitat que remetran a Brussel·les a finals de mes. L'última previsió era del 2,4%

Després de setmanes d'especulacions, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, finalment ha desvetllat el creixement econòmic que el seu executiu preveu per a aquest 2015 i el vinent: d'un 2,9% d'increment del PIB. Es tracta d'una revisió a l'alça de fins a cinc dècimes percentuals respecte al 2% que van marcar en els pressupostos per a aquest any i el 2,4% que Rajoy va anunciar durant el debat de política general al Congrés el març passat.

"Això no és voluntarisme ni focs d'artifici, i si per alguna cosa s'ha caracteritzat el meu govern és per la seva prudència a l'hora de fer previsions", ha assenyalat Rajoy durant un esmorzar informatiu a Madrid organitzat per Europa Press amb motiu del 10è aniversari d'aquests actes a l'Hotel Villa Magna. "Amb la mateixa prudència", ha insistit que Espanya serà l'economia de l'euro que més creixi entre les grans i "amb una diferència considerable respecte de la mitjana de l'eurozona".

El president del govern central ha tornat a fer un discurs inicial merament econòmic perquè són "els assumptes que de lluny més preocupen els espanyols". A diferència del que va fer durant la campanya a Andalusia, ja reconeix que moltes famílies encara no han notat la recuperació econòmica, si bé ha assegurat que "cada vegada més espanyols perceben en la seva vida quotidiana el canvi de rumb".

Rajoy ha participat a l'esmorzar acompanyat per la plana major del seu govern: la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i els ministres de Justícia, Defensa, Cultura, Treball, Economia i Sanitat. A més del president del Congrés, del Senat i els 'barons' autonòmics de Madrid, València, Illes Balears i l'Aragó, entre altres.

Més continguts de