Publicitat
Publicitat

Rajoy defensa la reforma financera i diu que s'hauria d'haver fet fa quatre anys

El president del govern espanyol dóna un toc d'atenció a les Comunitats Autònomes i diu que no tolerarà que incompleixin l'objectiu de dèficit

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit aquest diumenge que la reforma financera busca una solució definitiva per al sector després de tres anys de "solucions parcials" i ha assegurat que si s'hagués adoptat abans no s'hauria de fer ara "tard i malament".

Rajoy ha fet aquestes declaracions en la clausura del XIII Congrés del PP basc i ha dit que considera "prioritari" afrontar una reforma com la que el govern va aprovar divendres per generar "credibilitat, aconseguir crèdit i facilitar la inversió després dels molts dubtes existents als mercats sobre el sistema financer".

"Es tracta de fer el que s'hauria d'haver fet fa quatre anys i no es va fer, el que van fer els països europeus i EUA mentre alguns (en relació a José Luis Rodríguez Zapatero) deien que teníem el millor sistema financer del món". Per Rajoy "es tracta de donar una solució definitiva", tot i que ha reconegut que portar-la a la pràctica és molt complicat. "S'ha de guanyar confiança i credibilitat i això s'aconsegueix a poc a poc", ha dit, i ha reconegut que la reforma financera no agrada a molta gent perquè afectarà els dividends i els comptes de beneficis de les entitats financeres.

Toc d'atenció a les Comunitats Autònomes

Rajoy ha reiterat que no es cansarà de fer les reformes que considera necessàries per Espanya, encara que no compti amb el suport del PSOE, i ha advertit a les Comunitats Autònomes que no tolerarà que incompleixin l'objectiu de dèficit fixat per a elles. "Exigirem a les Comunitats Autònomes que compleixin", ha dit Rajoy que ha afegit que "hauran de complir com ho haurà de fer el govern d'Espanya. No estic disposat a que ningú incompleixi", ha dit, "i jo el primer".

Més continguts de