FUNCIÓ PÚBLICA
Economia 11/07/2012

Rajoy deixarà avui els funcionaris sense paga extra de Nadal

Els sindicats de funcionaris escoltaran aquesta tarda els plans del govern espanyol per reduir costos laborals i complir amb Brussel·les. Esperen la tisorada més agressiva de les que han patit fins ara.

Dani Sánchez Ugart
1 min
Rajoy deixarà avui els funcionaris  sense paga extra de Nadal

BARCELONA.Els funcionaris es preparen avui per a una nova onada de retallades, molt més agressiva que qualsevol de les que han patit fins ara. El govern espanyol va citar ahir per a aquesta tarda els representants sindicals dels treballadors de l'administració pública per explicar-los quines seran les mesures que prendrà per reduir costos laborals i complir les exigències de Brussel·les, que Rajoy explicarà al Congrés. I temen el pitjor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts sindicals van explicar ahir a l'ARA que esperen que se'ls comuniqui l'eliminació d'una paga extra, probablement la de Nadal; un nou allargament de la jornada laboral, que ja va apuntar dilluns el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i diverses retallades en drets laborals relacionats amb els festius i les baixes per incapacitat.

Impacte a Catalunya

Moltes d'aquestes tisorades van en la mateixa línia que les que ja ha aplicat la Generalitat a Catalunya, com l'eliminació de complements i les retallades de sous. Fonts del Govern, però, van avançar ahir que en cas que l'executiu central apliqui una rebaixa salarial als treballadors públics, aquesta rebaixa no se sumarà a la que ja pateixen els funcionaris catalans, informa Sara González. Aquest any l'executiu català ha retallat les pagues extres, tant de juny com de Nadal, per un import equivalent al 5% del total del sou anual.

El sindicats ja van mostrar ahir la seva oposició frontal a totes les mesures que planteja el govern espanyol i no descarten mobilitzacions. A més, els representants dels treballadors van lamentar que es convoqui la taula de diàleg sense la intenció de negociar.

stats