CRISI
Economia 25/06/2012

Rajoy assegura que el rescat de la banca espanyola garantirà que "torni a fluir el crèdit per a les famílies i els projectes empresarials fiables"

El president ha avançat que "al llarg d'aquest any" s'aprovaran noves mesures "difícils"

Ignasi Pujol
2 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat durant la seva intervenció en la clausura de l'assemblea general de la patronal espanyola CEOE que el rescat de la banca espanyola pactat amb l'Eurogrup "assegurarà que torni a fluir el crèdit a les famílies i als projectes empresarials fiables".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rajoy ha subratllat la labor duta a terme per les auditores independents Oliver Wyman i Roland Berger, que en el pitjor dels escenaris estimats, "altament improbable" –ha remarcat el president de l'executiu espanyol–, han pronosticat unes necessitats d'entre 51.000 i 62.000 milions d'euros.

El president del govern espanyol ha insistit també en la necessitat de crear un marc d'estabilitat fiscal a Europa per "evitar pressions sobre la moneda".

Rajoy ha reiterat la seva aposta per la "integració fiscal per reduir les asimetries" entre els estats membres de l'eurozona, i per la creació d'una "autoritat fiscal europea" que orienti l'elaboració dels pressupostos dels estats membres.

Rajoy ha parlat d'una "agència europea de deute que realitzi emissions conjuntes", així com d'una unió bancària que "trenqui el cercle viciós entre el sector financer i el sobirà", que s'ha manifestat "tremendament perjudicial".

Rajoy ha avançat que "aviat, al llarg d'aquest any", s'aprovaran noves mesures econòmiques que tindran com a objectiu, "per difícils que siguin", créixer i crear ocupació, encara que no ha donat detalls de quins seran els propers ajustos o reformes.

Rajoy ha ratificat que continuarà amb la seva política d'austeritat per reduir el dèficit i de reformes estructurals per guanyar flexibilitat i competitivitat.

Segons ha apuntat, les turbulències no allunyen al govern espanyol de la ruta perquè sabia que arribarien: "les turbulències formen part inevitable de la sortida de la crisi, ara toca superar-les, estem en el camí per fer-ho, res ens apartar d'ell i continuarem amb aquesta decisió fins al final ", ha manifestat.

stats