CRISI FINANCERA
Economia 20/06/2012

Rajoy nega qualsevol pressió del G-20 per concretar el rescat del sistema financer

"Els fonaments de l'economia espanyola estan molt per sobre de la prima de risc", diu el president

Ignasi Pujol
1 min
Rajoy a la cimera del G-20. / ROBERTO ESCOBAR / EFE

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha negat avui durant el seu discurs de valoració de la cimera que els líders dels 20 països més industrialitzats del món han mantingut a Los Cabos (Mèxic) que hagi rebut qualsevol pressió del G-20 per concretar com i quan es formalitzarà la petició d'ajuda bancària, desmentint així la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Hem parlat que ara és molt important que hi hagi claredat, ràpidament, sobre com serà la petició d'ajuda espanyola", havia dit la cancellera en declaracions als periodistes hores abans.

Rajoy ha celebrat que el document final del G-20 doni "la benvinguda" al pla de reformes d'Espanya i al rescat del sistema financer espanyol anunciat per l'Eurogrup.

Sobre la pressió sobre el deute espanyol, el president espanyol ha comentat que "els fonaments de l'economia espanyola estan molt per sobre de la prima de risc [que avui ha tancat en 551 punts bàsics]" i que "més que preocupar-nos del que passa al dia a dia hem de preocupar-nos per fer les coses bé".

Rajoy també ha celebrat el suport del G-20 a la seva proposta d'avançar cap a una integració fiscal i financera a l'eurozona, així com a la recapitalització directa dels bancs.

El president ha negat que s'estigui parlant d'un segon rescat per a Espanya i ha afirmant que s'està discutint quin instrument utilitzarà l'Estat per vehicular el rescat del sistema financer anunciat per l'Eurogrup.

Hores abans Rajoy havia reconegut que "el vincle entre el risc bancari i el risc sobirà ha resultat ser tremendament perjudicial".

stats