Publicitat
Publicitat

Rajoy pressiona França per impulsar les interconnexions energètiques

El president del govern espanyol ha demanat a Hollande que aposti pel Midcat, el gaseoducte que ha d'unir Catalunya amb França.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aprofitat la cimera que s'ha celebrat aquest dijous a Brussel·les per reunir-se amb el seu homòleg francès, François Hollande, per demanar-li que aposti per les interconnexions energètiques -de gas i electricitat- entre la Península i França.

"Són els prototips de projectes que podrien ser finançats pel Pla d'inverisó Juncker perquè beneficien al conjunt de la Unió Europea", ha assegurat Rajoy. El president de l'executiu espanyol ha anunciat que es reunirà a Madrid al febrer amb Hollande i amb el primer ministre de Portugal, Pedro Passos Coelho, per impulsar les interconnexions.

Entre les prioritats de Rajoy hi ha el Midcat, el gasoducte que ha d'unir Catalunya amb França per portar el gas procedent d'Àfrica a Europa. De fet, aquest dijous la Comissió Europea també ha assenyalat el Midcat com a projecte prioritari susceptible de ser finançat amb el pla Juncker.

"Només pot tenir beneficis per a tothom", ha assegurat Rajoy. Segons el cap del govern espanyol, el Midcat solucionaria els problemes que té Europa cada vegada que Rússia tanca l'aixeta del gas. El problema és que per ara França no considera una prioritat les interconnexions energètiques amb la Península Ibèrica i no té previst destinar diners per construir les infraestructures.

Més continguts de