Economia 25/01/2013

Rajoy prorroga les ajudes a la compra de vehicles amb 150 milions més

El president del govern espanyol anuncia la renovació de l'actual pla PIVE i un pla especial per incentivar la compra de vehicles comercials

Elena Freixa
1 min
La caiguda de les vendes al novembre va ser dos punts superior a la de l'octubre.

BarcelonaEl pla de subvencions a la compra de turismes, el PIVE, tindrà una pròrroga després que en quatre mesos s'hagin esgotat les ajudes. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest divendres que destinarà 150 milions d'euros més a animar el sector automobilístic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Pla d'Incentius de Vehicles Eficients (PIVE) ha esgotat en només quatre mesos els 75 milions d'euros inicials i ha estat un salvavides per a la indústria perquè ha generat una demanda addicional en un mercat enfonsat com l'espanyol.

Rajoy ha dit que amb la renovació i l'augment dels fons d'aquest pla es vol contribuir a generar activitat i assegurar el manteniment de llocs de treball en un sector clau per a l'economia.

També ha anunciat, tot i que sense detalls, que el govern espanyol farà un pla d'incentius específic per a la renovació de vehicles comercials (furgonetes i camions).

stats