Publicitat
Publicitat

Rajoy veu l'anàlisi de la banca "encertada", "creïble" i "manejable"

El president de l'executiu espanyol considera "més que suficient" la quantitat que les auditories han estimat que cal per sanejar les entitats financeres, i adverteix que la recuperació de l'economia espanyola no serà "fàcil ni amable"

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha estimat que els informes fets públics aquest dijous sobre la situació de la banca són un "pas decisiu en la bona direcció" perquè suposen "un diagnòstic precís i creïble" i acoten les necessitats de capital "en marges manejables".

En una trobada amb empresaris espanyols i brasilers a Sao Paulo, Rajoy ha fet una primera anàlisi dels informes de les consultores Roland Berger i Oliver Wyman, que han estimat que les entitats financeres necessitarien entre 51.000 i 62.000 milions d'euros.

Rajoy ha reiterat el seu desig que l'ajuda financera de l'Eurogrup s'aprovi "com més aviat millor" perquè sanejar el sistema bancari, ha dit, és "un pas imprescindible per al procés de recuperació de l'economia espanyola, un procés que no és ni fàcil ni amable", encara que l'executiu "està determinat a fer-ho sense vacil·lacions", ha subratllat.

Rescat "més que suficient"

L'avaluació, ha recalcat, garanteix que l'assistència financera posada a disposició de l'Estat pels seus socis europeus és "més que suficient per sanejar molt sòlidament" les entitats financeres. Per Rajoy, els informes suposen un "exercici de transparència sense precedents" i, a més, confirmen que les reformes que fins ara ha aplicat el govern en el sector financer "eren necessàries" i que les estimacions en matèria de provisió i de recapitalització eren "les correctes".

Més continguts de