ECONOMIA
Economia 22/12/2010

La tèxtil Ramani tanca i anuncia 70 acomiadaments

L'empresa és propietària de les botigues que operen sota les marques William Five, Factory Store i Polo Sur i té seu a Badalona

Redacció
1 min

BarcelonaL'empresa Ramani, propietària de les botigues de roba William Five, Factory Store i Polo Sur, ha anunciat el cessament de l'activitat i l'acomiadament dels 70 treballadors de la plantilla al·legant les dificultats econòmiques derivades de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia forma part d'un entramat de societats i compta amb set botigues a Barcelona i quatre a Girona (entre pròpies i franquiciades) així com oficines i un magatzem de distribució a Badalona.

Segons ha criticat CC.OO., la decisió de tancar no està justificada i respon a una estratègia de descapitalització de l'empresa transferint-ne els beneficis a altres societats immobiliàries propietat fins fa un mes de l'empresari Raimundo Gutiérrez García i ara en mans del seu fill.

El sindicat argumenta així que les pèrdues de dos milions d'euros el 2009 a Ramani no són reals, malgrat reconèixer un descens de l'activitat al sector comercial els últims anys, i rebutja l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) després que l'entramat de societats repartís l'any passat tres milions d'euros entre els seus accionistes.

La presidenta del comitè d'empresa, Marisa López, ha explicat que sembla que l'empresari hagi volgut traspassar al seu hereu tots els negocis fent desaparèixer Ramani "per tornar a obrir noves botigues amb treballadores més precaris d'aquí a un temps".

Ha lamentat que la decisió "passi per sobre de treballadors amb una llarga experiència i dedicació a l'empresa". L'antiguitat mitjana de la plantilla és de 20 anys i la mitjana d'edat està en 45 anys.

stats