Economia 07/05/2012

Rato: "Bankia té un nivell de solvència molt alt"

El president del grup bancari insisteix, en el dia en què ha anunciat la seva dimissió, en la "robusta liquiditat del grup" tot i les informacions que apunten al rescat

Efe
1 min
El president de Bankia, Rigo Rato, avui / EFE

MadridL'encara president de Bankia, Rodrigo Rato, ha insistit avui que José Ignacio Goirigolzarri és "ara mateix" la persona adequada per liderar el projecte de l'entitat durant els propers anys i per això ha decidit proposar-lo perquè prengui les regnes del grup.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha recordat Rato en declaracions als mitjans després de participar en un acte al Col·legi Universitari d'Estudis Financers (CUNEF), Goirigolzarri és reconegut com una persona d'"un gran prestigi professional i personal".

Rato ha anunciat avui per sorpresa que dimitirà com a president de Bankia i de la seva matriu, el Banc Financer i d'Estalvis, perquè considera que "és el més convenient".

La dimissió podria ser efectiva divendres, quan assumeixi el seu lloc Goirigolzarri, ex número dos de BBVA.

Rato ha destacat que Bankia és una entitat "amb un nivell de solvència molt alt i, a més, té una situació de liquiditat molt robusta".

A més, ha incidit que el grup compta amb altres bases, com "una plantilla de professionals esplèndida, que serveix a deu milions de clients i a 400.000 accionistes".

stats