Economia 26/07/2012

Rato explica aquest dijous al Congrés dels Diputats la seva gestió al capdavant de Bankia

També estan previstes per avui les compareixences de l'expresident de CatalunyaCaixa, Narcís Serra, i l'exvicepresidenta econòmica de Zapatero, Elena Salgado

Agències
2 min
La sortida a la borsa de Bankia va servir per mostrar la imatge més optimista de Rato.

L'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, compareix aquest dijous al Congrés dels Diputats per donar la seva versió sobre la crisi financera, que ha derivat en la nacionalització de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la jornada d'avui també hi intervindran l'exvicepresidenta econòmica de Zapatero, Elena Salgado, l'expresident de CatalunyaCaixa, Narcís Serra, i l'expresident de Caixanova Julio Fernández Gayoso.

La ronda de compareixences l'obrirà Fernández Gayoso, que començarà a parlar a les 10.00 hores per explicar els motius que van portar Caixanova a fusionar-se amb Caixa Galícia, creant NovaCaixaGalicia, origen de NovaGalicia Banc.

Cap a les 12.00 hores compareixerà el gran protagonista de la jornada, Rodrigo Rato, que parlarà per primera vegada de la crisi de Bankia disposat a defensar la seva gestió al capdavant de l'entitat.

Segons fonts pròximes a Rato consultades per Efe, l'exministre insistirà que els comptes del grup financer que va presidir mai van ser falsejats i recordarà que la sortida a borsa de Bankia va complir tots els requisits legals i va ser supervisada pels reguladors, assessorada per bufets d'advocats i auditores, i avalada per diversos bancs d'inversió.

Després de l'esperada compareixença de Rato, a les 16.30 hores, serà el torn de Serra, un dels impulsors de la fusió de les caixes catalanes que va donar lloc a CatalunyaCaixa, el grup que més ajudes públiques ha requerit en proporció al seu volum.

En total, l'entitat ha necessitat 2.968 milions per complir amb els requisits de capital ideats per la llavors ministra d'Economia, Elena Salgado, que serà l'última a comparèixer.

Està previst que l'exvicepresidenta de l'executiu Zapatero prengui la paraula a les 18.30 hores per tancar una setmana de compareixences a la Comissió d'Economia del Congrés, que dimarts va rebre l'ex 'número dos' de Salgado, l'ex secretari d'estat d'Economia José Manuel Campa, i el seu company de partit, l'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

stats