Rècord de la demanda de gas per generar electricitat

L'augment del consum en cicles combinats encarirà la factura de la llum

La demanda de gas natural per a la generació d'electricitat va arribar aquest dimecres a un màxim històric de 526 GWh, la xifra més alta des del gener del 2011, segons ha informat Enagas, la companyia que opera el sistema gasista espanyol. Segons aquesta companyia, dijous es tornarà a superar el rècord.

La causa d'aquest augment és la molt baixa generació eòlica a causa de la manca de vent, i hidràulica, per culpa de la sequera. A aquest factor s'hi suma la parada de dues centrals nuclears espanyoles. Aquest augment de l'ús del gas es traduirà segurament en un augment del rebut elèctric al novembre, ja que el gas és una tecnologia més cara que les renovables.

A aquest augment del consum de gas per generar electricitat s'hi ha de sumar l'increment de la demanda domèstica. En els primers quinze dies de novembre s'ha batut el rècord de consum de gas en les llars en un mes de novembre.

En el que portem d'any, la demanda de gas natural a Espanya ha augmentat al voltant d'un 9% respecte al mateix període del 2016, bàsicament pel fort augment de la demanda industrial (7,4%), que representa un 60% del total de la demanda a l'Estat.