Economia 15/01/2012

Sindicats i patronal no esgoten els dos dies més de marge i el govern espanyol decidirà sobre la reforma laboral

Rajoy i Sáenz de Santamaría han fet una crida a la "responsabilitat" i a arribar a un acord

Acn
1 min

MadridSindicats i patronal no esgotaran els dos dies més de marge que els va concedir el govern espanyol perquè arribessin a un acord sobre la reforma laboral i ara serà l'executiu de Mariano Rajoy el que legisli sobre el mercat de treball a partir d'aquest dilluns. Fonts sindicals i de la patronal han confirmat que no hi havia cap reunió prevista aquest cap de setmana ni s'espera que n'hi hagi cap a última hora, abans d'aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'executiu espanyol considera els acords assolits fins ara com a "insuficients" i encara quedava assolir un acord sobre la contractació, la flexibilitat i l'absentisme. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, no va voler avançar, en la compareixença posterior al Consell de Ministres, amb quines propostes treballa l'executiu espanyol per no entorpir el diàleg entre els agents socials.

El divendres passat, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría va una pròrroga de dos dies més i va apel·lar a la "responsabilitat" dels agents socials perquè arribin un acord, una demanda que aquest diumenge han repetit des de Màlaga el president espanyol Mariano Rajoy i la mateixa vicepresidenta, que els ha emplaçat a "esgotar les hores i els minuts".

D'aquesta manera, no es compliran les previsions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, qui va emplaçar sindicats i patronal a tenir enllestida una proposta de reforma laboral consensuada al voltant de la setmana de Reis.

A partir d'aquest dilluns, segons va explicar Sáenz de Santamaría en cas que no s'arribés a cap entesa, l'executiu considerarà finalitzat el termini i "a partir d'aquest moment el govern treballarà" i impulsarà "la reforma laboral que aquest país necessita" hi hagi o no consens.

stats