CRISI DE L'EURO
Economia 19/12/2011

El Regne Unit es nega a aportar més diners perquè l'FMI pugui ajudar l'eurozona

El conjunt de països europeus havien de transferir 200.000 milions al Fons, però la negativa del Regne Unit ho deixa en 150.000 milions

Efe
1 min

LondresEl ministre britànic de Finances, George Osborne, ha confirmat que el seu govern no farà aportacions extra al Fons Monetari Internacional (FMI) per a una nova línia de crèdit de 200.000 milions d'euros destinada a protegir l'eurozona, segons ha comunicat Osborne a la resta de ministres de Finances de la Unió Europea en una conferència telefònica mantinguda aquesta tarda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta negativa, els països de la zona euro aportaran 150.000 milions d'euros a l'FMI. El Regne Unit assegura que està disposat a ajudar l'FMI però que no facilitarà més recursos per a un fons que només estigui disponible per als països de la zona euro.

El conjunt de països europeus volien transferir fins a 200.000 milions d'euros a l'FMI perquè l'organisme tingui prou diners per rescatar un país de la zona euro. Com que el BCE no pot fer-ho directament (ja que l'hi impedeixen els seus estatuts), els països europeus donaran 150.000 milions a l'FMI, que sí que podria rescatar un país en cas que ho necessiti.

El Regne Unit havia d'aportar entre 25.000 i 50.000 milions d'euros, segons el pla inicial, però aquesta negativa a participarobligat a reduir els 200.000 milions que s'havien de transferir al BCE.

stats