EMPRESES
Economia 07/01/2011

Renault sospita que tres dels seus executius espiaven per a la Xina

Les filtracions estarien relacionades amb la bateria i els motors dels vehicles elèctrics

Barcelona
1 min
Prototip de cotxe elèctric de Renault

RedaccióRenault investiga si els tres directius que sospita que han estat espiant alguns projectes de la marca relacionats amb el cotxe elèctric han subministrat aquesta informació a la Xina. Els acusats serien un membre del consell de direcció i responsable de la divisió de projectes de l'automobilística, un adjunt del director del projecte de cotxe elèctric i un tercer executiu. Aquestes tres persones estaven sent investigades per Renault des de feia mesos. El diari Le Figaro publica que les filtracions estarien relacionades amb la bateria i els motors dels vehicles elèctrics que el fabricant francès vol comercialitzar a partir de 2012.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el rotatiu francès, els executius de Renault incriminats haurien venut patents encara no registrades a intermediaris especialitzats. El destinatari final d'aquesta informació seria un grup xinès. L'automobilística està estudiant si presentar una denúncia.

L'espionatge ha afectat especialment els projectes relacionats amb el cotxe elèctric, en què la marca ha invertit més de 4.000 milions d'euros amb el seu soci japonès Nissan i ha mobilitzat 1.500 enginyers. Aquest projecte ja ha generat 56 patents i Renault espera registrar-ne 34 més. 115 més estan sent analitzades. Renault està destinant bona part de la inversió a la bateria, on ha ficat ja 1.500 milions d'euros.

La marca francesa presentarà dos models de cotxe elèctric a mitjans d'any, la berlina familiar Fluence i l'utilitari Kangoo Express. Més endavant, Renault començarà la comercialització del Twizy, que es fabricarà a Valladolid, i el Zoe.

stats