Renault retira a Ghosn fins a 30 milions de sou

La marca francesa li pren la remuneració diferida i la clàusula de competència

El consell d'administració de Renault, en el qual té majoria l'estat francès, ha retirat diversos sistemes de remuneració futura al que era president de la companyia i líder de l'aliança Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn. Segons l'agència Reuters, aquestes remuneracions futures podrien sumar més de 30 milions d'euros.

En un comunicat, Renault ha explicat que Ghosn –a la presó al Japó des del novembre passat acusat d'irregularitats al capdavant de Nissan– no rebrà els dos anys de remuneració fixa i variable que s'havia establert per la clàusula de no competència, que establia que quan deixés la companyia rebria una quantitat si durant dos anys s'abstenia d'anar a una empresa del mateix sector.

El consell d'administració de la companyia ha decidit de forma unànime renunciar a l'activació d'aquesta clàusula, fet que teòricament permetria ara a Ghosn treballar per a la competència, tot i que ara ho té molt difícil per la seva situació judicial.

D'altra banda, Renault també ha indicat que el seu anterior primer executiu perdrà els drets sobre accions que se li van atribuir el exercicis dels anys 2015, 2016, 2017 i 2018 com a remuneració diferida variable en qualitat de conseller delegat a compte dels exercicis 2014 a 2017; i el mateix s'ha fet amb els plans d'atribució d'accions en funció dels resultats a compte dels exercicis 2015-2018.

El consell ha al·legat, per unanimitat, que la materialització d'aquests drets estava vinculada a la condició que Ghosn seguís a Renault. La direcció de Renault es pronunciarà el 15 de març sobre la remuneració de Ghosn a compte de l'exercici 2018.