Publicitat
Publicitat

La borsa

Repsol ascendeix Nemesio Fernández-Cuesta i Josu Jon Imaz

La petroliera espanyola Repsol, participada per La Caixa, renova la seva estructura executiva en una setmana clau per al seu futur. El president executiu de la companyia, Antoni Brufau, ha recuperat la figura del director general de negocis que va desaparèixer fa ara poc menys d'un any. El nou càrrec l'ocuparà Nemesio Fernández-Cuesta, fins ara director de l'àrea de downstream . A la pràctica, Fernández-Cuesta serà el número dos de l'organigrama directiu de Repsol, només per sota de Brufau.

La comissió de nomenaments d'ahir també va aprovar l'ascens de l'expolític del PNB Josu Jon Imaz, que passarà a formar part del comitè de direcció. Josu Jon Imaz va ser fitxat per Repsol el 2008 com a president de la filial basca Petronor. Ara tindrà el càrrec de director de l'àrea industrial i de noves energies.

Avui Repsol presenta el seu nou pla estratègic per al període 2012-2016, en el qual haurà d'explicar el seu full de ruta en terme de dividends, inversions i desinversions, especialment després de consumar-se l'expropiació de la filial argentina YPF. A més, Repsol celebra junta dijous. Els analistes donen per fet que, per calmar les agències de ràting, el grup podria anunciar mesures com ajust de dividends i d'inversions o venda d'actius com el de Gas Natural Fenosa.

2018 anàlisi

Més continguts de