ECONOMIA
Economia 20/07/2012

Repsol aconsegueix 1.000 milions de finançament amb la garantia del 10,4% del capital de Gas Natural

La liquiditat del grup petrolier arriba als 7.800 milions d'euros. L'empresa que presideix Antoni Brufau reconeix que estudia desinversions en el negoci de Gas Natural Liquat (GNL)

Toni Garganté
1 min
El president de Repsol, Antoni Brufau, ahir en la presentació del nou pla estratègic.

BarcelonaRepsol ha tancat tres operacions de finançament, independents entre si, per un import de 1.000 milions d'euros a un termini d'un any amb entitats financeres, a través de contractes de derivats financers. Aquest tipus de productes, que aportaran liquiditat al grup petrolier, tenen com a garantia un total de 104,7 milions d'accions de Gas Natural, que representen el 10,47% del capital social de la seva participada (Repsol compta amb el 30% de Gas Natural).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al seu venciment, els derivats financers contractats es liquidaran en efectiu, i "com a garantia de les obligacions de pagament assumides per Repsol", s'han pignorat les corresponents accions de Gas Natural. El comunicat que el grup que presideix Antoni Brufau ha enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) destaca que "les operacions mencionades no impliquen transmissió de la titularitat de les accions de Gas Natural, respecte a les quals Repsol manté en tot moment els drets polítics i econòmics".

La nota de Repsol acaba i concreta que el nivell de liquiditat del grup puja a 7.800 milions, amb una caixa de 3.100 milions i línies de crèdit de 4.700 milions, situació que garanteix la capacitat inversora sense necessitat de recórrer als mercats de capitals.

D'altra banda, i dins el programa de desinversions iniciat per l'empresa, Repsol reconeix en el mateix comunicat davant el regulador que estudia vendre actius en l'activitat de Gas Natural Liquat (GNL). El grup ha venut la filial Repsol Butano Chile per 540 milions.

stats