Publicitat
Publicitat

Repsol pacta la compra de la canadenca Talisman per més de 10.000 milions

Repsol duplicarà la seva mida amb aquesta adquisició i es convertirà en un dels principals grups energètics del món

Repsol ha pactat els termes de l'adquisició del 100% del capital social de la companyia canadenca Talisman Energy per un import de 8.300 milions de dòlars (6.640 milions d'euros), més un deute de 4.700 milions de dòlars (3.760 milions d'euros), la qual cosa eleva el preu de l'operació fins als 13.000 milions de dòlars (10.400 milions d'euros).

Es tracta de la major operació internacional realitzada per una empresa espanyola en els últims cinc anys, segons ha informat la petroliera presidida per Antonio Brufau. L'adquisició ha estat valorada favorablement i recomanada als seus accionistes pel consell d'administració de la companyia canadenca de forma unànime.

La transacció transformarà a Repsol en un dels principals grups energètics privats del món, amb més presència en països de l'OCDE, en incorporar reserves i producció en països de gran estabilitat geopolítica.

A més, afegeix una extensa cartera exploratòria amb actius productius d'alta qualitat i potencial exploratori, que asseguren el creixement de l'activitat en els propers anys.

Talisman Energy aportarà a Repsol actius en producció de primera qualitat i àrees de gran potencial exploratori a Amèrica del Nord (Canadà i Estats Units) i el Sud-est Asiàtic (Indonèsia, Malàisia i Vietnam), així com a Colòmbia i Noruega, entre altres països.

Un cop culminada l'operació, Amèrica del Nord augmentarà el seu pes a Repsol, en suposar gairebé el 50% del capital emprat en l'àrea d'exploració d'hidrocarburs de la companyia. El capital utilitzat a Llatinoamèrica serà del 22%.

Més continguts de