ENERGIA
Economia 20/12/2011

Sacyr refinança 2.446 milions de deute després de vendre el 10% de Repsol

L'operació s'ha tancat per 2.572 milions d'euros

Ignasi Pujol
1 min
Antoni Brufau, president de Repsol YP

BarcelonaSacyr ha informat a la CNMV que ha arribat a un acord amb la banca creditora per refinançar 2.446 milions d'euros de deute associat a la compra del 20% de Repsol el 2006. L'acord assegura el refinançament del préstec fins el 31 de gener del 2015.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'acord amb els 38 bancs ha estat possible gràcies a la venda de la meitat de la participació a la petroliera espanyola. La venda del 10% de Repsol suposa també el trencament del pacte entre Sacyr i la petroliera estatal mexicana Pemex.

Repsol ha arribat a un acord amb Sacyr per comprar el 10% de la participació del 20% que té la constructora en la petroliera espanyola.

La petroliera ha comprat el 10% de la companyia per 2.572 milions d'euros, xifra que suposa una rebaixa del 5% respecte la cotització de les accions de Repsol d'ahir. Amb tot, Sacyr ha registrat unes minusvalues de 940 milions d'euros al vendre a un preu molt inferior al de la compra del 2006.

L'operació s'emmarca en el procés de refinançament del crèdit de 4.900 milions que sustenta la participació de la constructora espanyola Sacyr a Repsol i que tenia com a data límit el 21 de desembre.

Sacyr ha arribat a un acord per vendre el 10% de Repsol als 38 bancs creditors, que acte seguit han venut aquesta participació a la mateixa Repsol, amb una rebaixa respecte al tancament d'ahir. L'operació podria rondar els 2.500 milions d'euros.

La CNMV ha suspès la cotització de Repsol i Sacyr.

El president executiu de Repsol, Antonio Brufau, es troba a Rússia per a la signatura d'un acord amb la russa Alliance Oil.

stats