Economia 28/02/2013

Repsol va guanyar 2.060 milions el 2012, un 6,1% menys que l'any anterior

La companyia justifica la caiguda de beneficis per la valoració dels inventaris que emmagatzema com a reserva estratègica i no per la pèrdua d'YPF

Acn
1 min

MadridRepsol va tancar l'any 2012 amb un benefici net de 2.060 milions d'euros, un 6,1% menys que l'assolit un any enrere, segons els resultats enviats per la petroliera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dijous. L'any passat, a l'abril, el grup presidit per Antoni Brufau va perdre la filial argentina YPF el mes d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia ha justificat la caiguda de beneficis per l'efecte de la valoració d'inventaris que la companyia emmagatzema com a reserva estratègica i no per la pèrdua de la filial llatinoamericana. De fet, i segons el comunicat emès, el grup hauria tancat el 2012 amb un increment dels beneficis del 5,4% respecte a l'exercici anterior.

La petroliera ha destacat el resultat de la seva àrea d'explotació i producció, que l'any passat va créixer un 56%, fins a arribar als 2.208 milions d'euros, posant de manifest, diu el comunicat, l'aposta de Repsol per aquesta àrea de negoci com a motor de la companyia.

També va créixer el 2012 la producció d'hidrocarburs, concretament, un 11%, amb importants increments a Bolívia, Líbia, els Estats Units, Espanya i Rússia, i va deixar la taxa de reemplaçament al 204%. En aquest sentit, el grup petrolier destaca que durant el 2012 va fer un dels descobriments més importants del món al Brasil, així al Perú, Colòmbia i Algèria.

El consell d'administració de Repsol va acordar dimecres proposar a la pròxima junta de mantenir aquest any el programa de dividends flexibles i donar l'opció als accionistes d'escollir la seva retributiva en accions o en efectiu. La companyia proposa el pagament d'una retribució com a dividend complementari de 0,50 euros per acció.

stats