Economia 26/07/2012

Repsol redueix un 23% els seus beneficis en el primer trimestre de 2012

Sense YPF, els beneficis de la petroliera espanyola haurien caigut un 14%

Efe
1 min

MadridLa petroliera espanyola Repsol va obtenir el primer semestre de l'any un benefici net de 1.036 milions d'euros, el 22,9% menys que en el mateix període de 2011, una reducció que es quedaria en el 14,6% si es deixés fora l'activitat d'YPF, expropiada per Argentina a l'abril.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha informat la companyia en un comunicat després d'enviar una notificació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb els seus resultats semestrals, en la que també ha detallat que sense YPF el benefici net hauria arribat a 903 milions d'euros.

Així mateix, la companyia ha explicat que, si es descompta el efecte de l'inventari, hauria guanyat 894 milions d'euros, el 3% més que en els primers sis mesos de 2011.

Repsol ha precisat que la comparació del valor dels inventaris d'hidrocarburs que la companyia emmagatzema va reduir el resultat operatiu en 328 milions d'euros.

El seu resultat d'explotació es va situar en 1.966 milions d'euros, el 6,8% menys, mentre que els seus beneficis abans d'impostos van pujar un 7,83% fins els 3.331 milions d'euros, sempre sense tenir en compte YPF.

Repsol ha qualificat d'"il·lícita i discriminatòria" l'expropiació del 51% d'YPF per part del govern d'Argentina. En aquest sentit, ha concretat que ja ha iniciat accions legals contra la decisió.

stats