CRISI
Economia 07/06/2012

Rescat 'suau' per a Espanya

Berlín dissenya una injecció de diners als bancs a través del FROB de l'Estat

Ignasi Pujol
1 min
Angela Merkel i Mariano Rajoy, al vaixell de Chicago que fa un recorregut turístic pel riu i permet veure l'arquitectura de la ciutat / EFE

BarcelonaL'endemà que el ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, reconegués que Espanya necessita l’auxili d’Europa per sanejar la banca, comença a prendre forma el que ja s’anomena un rescat 'suau' per a Espanya. 'Suau' perquè, a diferència dels casos de Grècia, Portugal i Irlanda, no tindrà com a protagonista el conjunt de l’economia, sinó que el rescat anirà adreçat a les entitats financeres amb problemes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sector financer espanyol és el principal maldecap de les institucions comunitàries des de fa setmanes –juntament amb la possible sortida de Grècia de l’euro–, especialment després de saber-se que Bankia, el tercer banc espanyol, costarà 23.000 milions d’euros a l’Estat.

L’arquitecte del rescat de la banca espanyola és el govern alemany d’Angela Merkel, gens partidària de reformar el fons de rescat europeu per permetre que injecti diners als bancs sense passar pels estats membres, com demanava l’executiu de Mariano Rajoy.

L’acord que es perfila implica capitalitzar la banca espanyola amb fons europeus a través del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) per reforçar el missatge que l’arrel dels problemes de l’economia espanyola són els bancs i no les seves finances públiques, segons el 'Financial Times' i Reuters.

Podeu llegir la notícia completa a l'ARA PREMIUM.

stats