Economia 20/03/2013

La Reserva Federal dels Estats Units manté els estímuls tot i la millora de l'atur

L'organisme presidit per Ben Bernanke rebaixa les previsions de creixement del PIB

Efe
1 min

WashingtonLa Reserva Federal dels Estats Units (Fed) ha decidit mantenir el seu programa d'estímuls tot i la millora en la xifra d'atur. L'organisme encarregat de controlar la política monetària dels Estats Units seguirà injectant als bancs més de 65.000 milions d'euros mensuals en el sector financer per reactivar l'economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'organisme presidit per Ben Bernanke va assegurar que el "retorn al creixement econòmic moderat després de la pausa de finals de l'any passat" fa necessari mantenir els estímuls, destinats a fer baixar la taxa d'atur.

La Fed, al mateix temps, va rebaixar les previsions de creixement per a l'economia nord-americana. Així, segons els seus càlculs, el PIB dels Estats Units creixerà enguany entre un 2,3% i un 2,8%, davant el màxim del 3% que va pronosticar al desembre.

Per a l'any vinent, la Fed també va rebaixar els pronòstics fins a un mínim del 2,9% i un màxim del 3,4%, les dues xifres una dècima inferiors a les calculades al desembre.

En la predicció de la taxa d'atur, en canvi, la Fed va millorar les expectatives, assegurant que se situaran entre el 7,3% i el 7,5% en lloc d'entre el 7,5% i el 7,7% pronosticat al desembre.

stats