CRISI
Economia 19/01/2011

Reunió secreta entre Mas-Colell i Ocaña

El conseller d'Economia i el secretari d'Estat d'Hisenda es van veure la setmana passada. El govern espanyol ha advertit aquesta setmana que podria impedir a Catalunya l'emissió de deute

Efe
2 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell

BarcelonaEl secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, i el conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, van mantenir una trobada la setmana passada en una primera presa de contacte després de la constitució del nou govern català, segons que han explicat a Efe fonts coneixedores d'aquesta reunió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta va ser la primera trobada des que Artur Mas (CiU) guanyés les eleccions catalanes i, en principi, va servir per posar les bases de la relacions entre el Govern central i aquesta comunitat autònoma.

Portaveus de la conselleria d'Economia de la Generalitat han declinat confirmar la reunió i, per tant, han evitat donar-ne cap detall.

No obstant això, Efe ha pogut saber que el pròxim 27 de gener la conselleria d'Economia lliurarà al ministeri d'Economia el nou Pla d'Estabilitat Pressupostària. Aquest pla és necessari per corregir la desviació del dèficit públic a Catalunya, provocat bàsicament per l'excés de despesa sanitària, que podria arribar als 7.000 milions.

Fonts coneixedores de la reunió han situat aquesta reunió entre Ocaña i Mas-Colell en el marc de normalitat protocol·lària quan hi ha una canvi polític en una administració i per establir l'agenda de treball dels temes conjunts.

En aquesta reunió cap de les parts va posar sobre la taula una possible intervenció del Govern central ni de Catalunya ni de cap comunitat autònoma.

De fet, el Govern central només intervindria una CC.AA en cas d'incompliment per part d'aquesta última del calendari de venciment de deute, cosa que queda descartada per totes les fonts consultades.

Aquestes mateixes fonts ressalten que la Generalitat compta amb un calendari de venciments de deute per a 2011 molt còmode, lleugerament superior als 4.500 milions d'euros, incloent l'emissió de 3.000 milions que va realitzar el tripartit per a particulars a final de l'any passat. Les necessitats totals d'endeutament per a aquest any se situarien al voltant dels 10.000 milions.

stats