Economia 01/02/2011

Un estudi diu que obrir La Roca Village els diumenges aportaria 103 MEUR al Vallès Oriental

2 min

La Roca del VallèsUn informe d'una consultoria especialitzada en turisme precisa que obrir el centre comercial La Roca Village de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) els diumenges aportaria 103 MEUR a la comarca a l'any en forma de visites turístiques, restauració i pernoctacions. L'estudi, encarregat pel consistori i Value Retail, l'empresa propietària del complex, afegeix que 300.000 nous turistes s'acostarien a unes botigues que facturarien 14,5 milions més i que crearien 150 nous llocs de treball. L'ajuntament roquerol, per la seva banda, segueix treballant per aconseguir que es declari la població municipi turístic, una possibilitat que ha generat moltes crítiques entre sindicats i el sector comercial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'alcalde de la Roca, Rafael Ros, ha explicat a l'ACN que l'informe precisa quins serien els beneficis directes i indirectes si el centre comercial obrís en diumenges. Per una banda, facturaria 14,5 MEUR més i rebria uns 600.000 nous visitants, la majoria dels quals serien turistes. Per una altra, quantifica en uns 103 milions la creació de riquesa indirecta amb la contractació de nou personal, restauració i fins i tot la creació o la rendibilització de les places hoteleres ja existents a la zona.

Ros també ha detallat que la mesura afectaria positivament l'anomenada economia induïda: 'No apareix a l'informe, però si les persones que gestionen l'estructura turísitica, com gerents i tota mena de treballadors consumeixen al territori podria suposar l'entrada de 100 MEUR més'.

Tot plegat, però, va lligat amb la possible consideració de la Roca del Vallès com a municipi turístic. La decisió depèn de la Direcció General de Comerç, que ha demanat un informe no vinculant a la Direcció General de Turisme per seguir amb el procés: 'Hem d'esperar a veure què passa', ha reconegut Ros.

El batlle ha explicat que van engegar el procés per aprofitar les enormes xifres de visitants que rep la Roca Village: 'Rep 3 milions de visitants l'any, la meitat dels quals són turistes. Fins ara tenen les compres com a únic factor d'atracció. Compren i en dues o tres hores marxen, sense deixar res al territori', ha lamentat.

Per això ha reconegut que li agradaria poder fer paquets turístics de cap de setmana: 'Si vinguessin indistintament dissabte o diumenge es podrien fer. El territori dóna molt de si però és difícil si no tenen prou temps per quedar-s'hi. Podrien anar al matí a comprar, al migdia a dinar i a la tarda a visitar les ciutats de la comarca. I quedar-se a dormir als hotels. En un cap de setmana es poden fer moltes activitats, des del lleure fins els esports. Li donaríem estructura a un sector, el turisme, que a la comarca no en té', ha explicat.

stats