El fabricant de sanitaris Roca compra la mexicana Santalia

El grup català ha pagat 20 milions d'euros a la família Zambrano per quedar-se la divisió de sanitaris

El grup català Roca fa un pas més en la seva expansió internacional posa un peu al mercat mexicà amb la compra de l'empresa local Santalia, dedicada a la fabricació de sanitaris. Roca ha pagat 20 milions a la família Zambrano per quedar-se amb aquesta filial del negoci, segons ha informat en un comunicat.

L'operació, avançada per 'La Vanguardia' i 'Expansión', suposa per a Roca adquirir la seva primera planta de fabricació de porcellana sanitària a la regió que li servirà per abastar els mercats mexicà, nord-americà i canadenc, entre d'altres. La producció actual del centre és de 40 milions de peces l'any.

La compra de Santalia inclou la nau i uns terrenys adjacents que permetran l'expansió en un futur o construir una segona planta, ha explicat l'empresa.

Roca és present als EUA des del 1999, quan va comprar Grup Laufen i ara té una botiga mostrari a Nova York ('showroom'), i cinc centres de distribució a diferents punts del país.

Roca ha començat l'any prement fort l'accelerador internacional. Al gener, va anunciar la compra d'una empresa turca, NSK, per 46 milions. En aquest cas, es tracta d'un fabricant que treballà, en gran part, per al gegant suec Ikea.