EMPRESES
Economia 19/06/2011

Roca conserva 210 milions per inversions i adquisicions

Malgrat la crisi de la construcció, el fabricant de productes de ceràmica sanitària Roca encara té marge per invertir i seguir creixent. Això vol dir que aquest any podrà mantenir el ritme d'inversions del 2010, any en què va destinar 107 milions a les seves fàbriques i centres de disseny.

Toni Garganté
2 min

BarcelonaGrup Roca manté en la seva estructura financera un total de 210 milions d'euros per a futures inversions i compres. A finals de l'any passat, la companyia familiar registrava línies de crèdit i de descompte per aquesta quantitat en el seu balanç, cosa que significa que la "capacitat de finançament excedentari a disposició del grup per fer front a les necessitats de circulant i als plans estratègics d'inversions i adquisicions permetran mantenir al grup com a líder mundial del sector de productes per la cambra de bany", destaca l'empresa en la seva memòria anual de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta disponibilitat de recursos vol dir, com a mínim, que Roca podrà mantenir aquest any el ritme inversor del passat exercici, quan va realitzar inversions de 107 milions, que es van dedicar principalment a l'ampliació de les fàbriques de Rússia, el Brasil, l'Índia, i la Xina, per atendre l'augment de les vendes en els seus mercats locals. L'empresa també va mantenir el creixement de la xarxa de tendes Roca Gallery, amb la construcció de nous centres a Madrid, Lisboa i Londres. De fet, el pressupost de 2010 va ser sensiblement superior a les inversions consumades l'any 2009, que van sumar els 89 milions.

L'estratègia de roca passa per l'increment de la seva presència en els mercats exteriors, després de la continuada davallada de l'activitat a Espanya per la caiguda del mercat immobiliari i de la construcció. La bona evolució del negoci internacional va salvar els resultats del grup, que van arribar als 19 milions, després de dos anys seguits de pèrdues. De fet, el 78% de la facturació de 1.498 milions ja es comercialitza fora del mercat espanyol. El deute financer de Roca a tancament de l'any passat es va situar en els 283 milions. Amb tot, l'estructura és sòlida, perquè els recursos propis es van situar en els 1.174 milions el 2010.

stats