Roca guanya 83 milions d'euros, un 34% menys que l'any anterior

El grup va facturar gairebé 1.800 milions l'any del seu centenari

El Grup Roca, especialitzat en la fabricació de sanitaris, va tancar el 2017 amb 83 milions d'euros de beneficis. Són 44 milions menys (un 34% menys) del que va aconseguir l'any anterior, el 2016, quan el fabricant industrial va reflectir als comptes els guanys extraordinaris que va obtenir amb la venda de la participació en la societat Duravit AG. Sense tenir en compte aquest element, el grup hauria registrat aquest any un augment de guanys del 14%. A més, l'any passat, que va coincidir amb el centenari de la fundació, el Grup Roca va facturar 1.799 milions d'euros, la xifra de vendes més alta de la seva història. 

Segons ha explicat la companyia, els resultats de l'any passat es van veure afectats per la depreciació respecte a l'euro –moneda de consolidació comptable del grup– de les divises d'alguns dels principals mercats, com ara Egipte, l'Argentina, la Xina i Turquia. Al tipus de canvi del 2016, les vendes haurien superat els 1.815 milions d'euros (6,4% més que el 2016).

De fet, la facturació de Roca va millorar en tots els mercats principals del grup. A Espanya, Suïssa i la zona de l'euro en general, les vendes van augmentar fins als 1.019 milions (un 4,6% més), mentre que els mercats emergents van arribar als 780 milions (un 6,4% més respecte a l'any anterior), gràcies sobretot a l'evolució de les vendes al Brasil i la consolidació del creixement a Rússia, la Xina i l'Índia.

Espanya, amb un increment del 10%, registra el seu quart any consecutiu de creixement en vendes, segons Roca, que també apunta que entre 2013 i 2017 l'increment acumulat de les vendes supera el 50%, tot i que es manté amb una xifra inferior al 2006, abans que esclatés la bombolla. 

L'empresa també ha detallat que ha destinat 119 milions d'euros a inversions, dirigides principalment a ampliació de la capacitat productiva per atendre el creixement de vendes i altres inversions orientades a la modernització de centres productius. Les principals inversions s'han destinat a nous projectes a Rússia, la Xina, l'Argentina i l'Índia, així com a la conclusió dels projectes iniciats el 2016 a Croàcia, Portugal i Polònia, i la continuïtat de la planta de porcellana sanitària a Indonèsia.

Més continguts de