RESULTATS EMPRESARIALS
Economia 16/06/2011

Roca obté guanys després de dos anys de pèrdues

El retorn dels beneficis ve donat pel bon comportament de les economies emergents i pel creixement d'alguns països comunitaris europeus

Toni Garganté
1 min

BarcelonaGrup Roca va registrar un benefici net de 19 milions d'euros el 2010, a causa del bon comportament de les economies emergents i del creixement d'alguns països comunitaris europeus. Així, la companyia fabricant de productes per a l'espai de bany va tornar als guanys després de dos anys seguits de pèrdues.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La facturació va arribar als 1.498 milions, amb un increment d'un 5,5% en comparació amb el 2009. Aquest creixement va ser exclusivament per l'activitat internacional, perquè les vendes en el mercat espanyol van seguir en caiguda lliure durant l'any passat i van tancar amb una reducció d'un 17,2%, que s'afegeix al 32,3% de l'exercici precedent. Roca rep directament les conseqüències de l'aturada del mercat immobiliari. En canvi, els mercats exteriors van generar unes vendes de 1.166 milions, una xifra que significa un increment d'un 14,4%, que deixa enrere el retrocés puntual del 2009.

Destaca l'activitat de Roca al Brasil, un país amb un sector immobiliari molt més actiu gràcies al Mundial de futbol del 2014 i als Jocs Olímpics de dos anys més tard. A Rússia també manté una gran activitat, especialment després de comprar el grup local Ugrakeram. Tot això vol dir que Roca ha augmentat progressivament la importància dels països forans en les seves vendes, que ja van representar un 78% del total en l'exercici passat. Les inversions del 2010 van sumar els 172 milions.

stats