GESTIÓ PÚBLICA
Economia 13/02/2011

Rosell critica l'excés de regulació de les tres administracions

El president de la CEOE critica l'"excés sancionador i amb ànim recaptatori" dels organismes públics

Efe
2 min

MadridEl president de la CEOE, Joan Rosell, critica la gran quantitat de lleis i normes que aproven cada any les tres administracions i adverteix que algunes d'elles poden perjudicar l'activitat de les empreses, quan el seu comès ha de ser facilitar-la per fer Espanya atractiva a les inversions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un article no publicat encara al qual ha tingut accés Efe, Rosell assegura que, durant 2010, els diaris i butlletins oficials de l'Estat i de les comunitats autònomes van publicar 276 lleis, 15 lleis forals, 9 lleis orgàniques, 349 reals decret, 1 reial decret-legislatiu, 14 reals decret-llei, 543 ordres ministerials i 774 reglaments.

La majoria han sortit de les 876.466 pàgines digitals publicades el 2010 pels diaris i butlletins oficials de les comunitats autònomes, el 17,8 % més que el 2009, precisa el líder de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE).

Segons Rosell, els empresaris gairebé no tenen temps d'estar al dia de totes les disposicions que s'hi recullen, cosa que no els eximeix del seu compliment.

Sobre això, avisa que "un galimaties legal que posi en dubte la inversió, la iniciativa empresarial i els avantatges associats al mercat únic, només és obstacle a l'eficiència i llast per a la millora de la competitivitat"

"Regular molt no vol dir regular bé", reitera Rosell, qui, parafrasejant Montesquieu, opina que les "lleis inútils debiliten les necessàries".

El president dels empresaris també rebutja en el seu escrit l'"excés sancionador i amb ànim recaptatori" de les administracions, perquè "no deixa de ser en termes castissos més que pa per avui i fam per demà".

Per això, advoca perquè importi més la "qualitat" de la regulació que la quantia, ja que així es genera confiança, es redueixen els costos del seu compliment i es "minimitzen" els riscos associats.

"Desgraciadament" conclou que els números (en referència a les normatives que publiquen els butlletins oficials) demostren tot al contrari, per això defensa que es "canviï la direcció com més aviat millor i entre tots. I a més a més, ràpid".

stats