El rival de Rosell insisteix que la CEOE ha d'estar del costat de la Constitució

El candidat a la presidència de la patronal creu que l'organització no ha estat a l'alçada de les circumstàncies

El candidat a la presidència de la patronal CEOE Antonio Garamendi ha afirmat avui que l'organització "no ha estat a l'alçada de les circumstàncies" davant el procés sobiranista plantejat a Catalunya ni davant les irregularitats que afecten alguns dirigents empresarials. Pel que fa a la primera, considera que la patronal "hauria d'haver aclarit que estava del costat de la Constitució i l'Estat de Dret".

Garamendi aposta per millorar la participació, la transparència i la independència de la CEOE, i ha assegurat que en cas de guanyar, la Comunitat Valenciana tindria una vicepresidència "i alguna responsabilitat més".

Ha defensat que les organitzacions empresarials han de ser independents per reclamar allò que és millor per a ells, però també fidels a les institucions i a l'Estat de Dret, en qüestions com "el problema del desafiament plantejat per Artur Mas".

Garamendi aposta una major transparència per evitar casos com el d'Arturo Fernández, president de la patronal madrilenya, implicat en el cas de les targetes de Bankia, i una millora en la participació per tal que les decisions es prenguin "des de sota cap amunt".

Més continguts de