Publicitat
Publicitat

Rubalcaba demana un gran pacte a sindicats i patronal per abaixar sous i beneficis

El candidat socialista a les generals considera que les previsions de dilluns negre no s'han complert, però indica que "la inestabilitat no ha desaparegut". El PSOE contactarà amb els socialistes europeus perquè facin el que puguin per agilitzar el rescat grec

El candidat socialista a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat als sindicats i als empresaris que "amb caràcter urgent" es reuneixin per aconseguir un gran pacte per abaixar sous i beneficis amb l'objectiu de millorar la competitivitat i crear ocupació. Rubalcaba ha indicat que es el moment "idoni i oportú" per dur a terme aquestes negociacions, tot "respectant l'autonomia dels sindicats". Considera necessari revisar l'acord salarial vigent que es podria modificar amb les clàusules de revisió i utilitzant instruments jurídics perquè "la urgència és evident, com més aviat millor". Ha resumit la proposta amb aquestes paraules: "Als treballadors i empresaris se'ls diu que no es tracta de guanyar més, sinó de moderar per crear ocupació". Si bé ha donat molta importància a aquesta iniciativa, ha afegit que encara no s'ha posat en contacte amb els sindicats ni amb els empresaris. 

Ha explicat que les previsions per a aquest dilluns, que auguraven un dilluns negre, "no s'han complert", però malgrat això "la inestabilitat no ha desaparegut". Ha dit que les previsions no s'han complert "per un treball de les institucions europees" i ha explicat que "la inestabilitat s'origina al sistema financer, però els governs poden, a través dels seus mecanismes d'actuació, mitigar i corregir la inestabilitat. Hi ha lloc per a les solucions polítiques. Els governs i el BCE han fet la seva feina". Per altra banda, ha anunciat que el PSOE contactarà amb els socialistes europeus perquè facin el que puguin per agilitzar el rescat grec, que està convençut que "tranquil·litzarà els mercats". 

2018 anàlisi

Més continguts de