POLÍTICA
Economia 20/02/2012

Rubalcaba diu que la reforma laboral és "injusta, innecessària i ineficaç"

El secretari general del PSOE assegura a RNE que posa les bases d'un sistema de relacions laborals "més propi de Minnesota que no pas d'Alemanya"

Efe
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha criticat avui el govern del PP i ha dit que està utilitzant la crisi "com a pretext per fer un autèntic ajust ideològic". Rubalcaba ha criticat que s'estan posant "en solfa" trenta anys de relacions laborals amb una reforma que ha titllat d"'injusta, innecessària i ineficaç".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE, el secretari general dels socialistes ha dit que "no és necessari revisar tot el sistema de relacions laborals per engegar mesures que potenciïn llocs de treball", i ha assenyalat que amb aquesta reforma l'executiu central "s'ha carregat" tot el que es va fer després dels Pactes de la Moncloa, on, ha recordat, "es van assentar les bases d'un sistema de relacions laborals que tenen un punt d'equilibri que és la negociació". Ara el govern espanyol "ha escollit un model que s'assembla més al britànic o al nord-americà que a l'europeu", ha dit, "que s'assembla més a les relacions laborals de Minnesota que no a les alemanyes".

D'altra banda, Rubalcaba ha dit que la seva relació amb Mariano Rajoy és "fluïda i correcta", que no significa "dir que sí a tot", per això presentaran les seves propostes en relació amb la reforma laboral. "Només amb un ajust no se surt de la crisi", ha dit Rubalcaba.

En relació amb les properes eleccions andaluses, el secretari general socialista ha dit que els ciutadans andalusos han de pensar que "Arenas és com Rajoy i Cospedal", i els ha demanat que pensin el que van dir els dirigents del PP abans de les eleccions autonòmiques i generals i el que han fet després, especialment sobre les retallades i la pujada d'impostos.

stats