TRIBUNALS
Economia 24/03/2011

Ruiz-Mateos, imputat per delictes contra Hisenda en el cas Rayo Vallecano

També està citat un dels seus fills, Javier Ruiz-Mateos. S'investiga la destinació dels ingressos del club per portar publicitat de la marca Clesa, propietat de la mateixa família, a les samarretes de l'equip

Efe
1 min

MadridEl patriarca de Nueva Rumasa, José María Ruiz-Mateos, i el seu fill Javier Ruiz-Mateos Rivero estan citats a declarar dilluns com a imputats pel jutjat d'instrucció número 45 de Madrid contra el Rayo Vallecano per tres presumptes delictes fiscals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho han indicat fonts jurídiques, que han detallat que el jutjat investiga l'equip de futbol Rayo Vallecano per la presumpta comissió de delictes contra la hisenda pública, a més de per falsedat documental i aixecament de béns.

El presumpte delicte de falsedat documental està relacionat amb les actes de les juntes d'accionistes de la societat Rayo Vallecano.

En el cas del presumpte delicte d'alçament de béns, el jutjat investiga en relació amb els ingressos que va generar la publicitat de la marca Clesa, que es va incorporar a les samarretes dels jugadors d'aquest equip de futbol.

El procediment, que es troba en fase d'instrucció avançada, té practicades gairebé totes les diligències demanades, així com les proves documentals.

Les mateixes fonts han assegurat que s'ha pres declaració als membres de l'assessoria jurídica de la societat, l'administrador i la seva presidenta, Teresa Rivero, i que aquest proper dilluns estan citats a declarar com a imputats José María Ruiz-Mateos pare i el seu fill, Javier Ruiz-Mateos Rivero.

Segons els comptes de Rayo Vallecano corresponents 2008-2009, els principals creditors són Hisenda i la Seguretat Social, que reclamaven 21.680.000 d'euros al club de futbol, corresponents als exercicis compresos entre 2004 i 2008.

D'aquesta quantitat, 14,4 milions eren en concepte d'IRPF, altres 2.800.000 per IVA i 2,19 milions més corresponien a deutes contrets amb la Seguretat Social.

L'Administració Tributària també havia determinat que l'equip va contreure entre 2000 i 2002 un deute de 9,03 milions d'euros en concepte d'IRPF.

stats