Ryanair aparta Michael O'Leary del dia a dia de l'aerolínia i dirigirà tot el grup

La companyia va entrar en pèrdues de 20 milions d'euros en el seu tercer trimestre fiscal

Michael O'Leary deixa la primera línia directiva de Ryanair. L'aerolínia 'low cost' ha anunciat aquest dilluns que el conseller delegat passarà a ser el responsable de tot el grup, que integra Ryanair, Laudamotion i Ryanair Sun. Això a la pràctica significa que deixarà el dia a dia de la companyia de baix cost i també les negociacions amb els sindicats.

D'aquesta manera, O'Leary també allarga el contracte per cinc anys més. En un comunicat, Ryanair assegura que vol tenir una estructura més semblant a la d'IAG, en forma de hòlding. Tot i així, a diferència del grup que dirigeix Willie Walsh, la companyia irlandesa només compta amb dues aerolínies amb llicència pròpia.

El caos laboral del model Ryanair

Ryanair també ha presentat els resultats del tercer trimestre fiscal, que es va acabar el 31 de desembre, en què va registrar uns números vermells de 20 milions d'euros en comparació amb els guanys de 105 milions de l'any anterior. L'aerolínia irlandesa ha atribuït aquest resultat a la caiguda del 6% de les tarifes durant la temporada d'hivern a Europa.

O'Leary va qualificar les pèrdues de "decebedores" i va culpar de la davallada el "mínim històric" en les tarifes, que va quedar compensat amb el creixement del volum de passatgers. Durant el tercer trimestre del seu exercici fiscal, Ryanair va aconseguir una facturació de 1.530 milions d'euros, un increment del 9% respecte al 2017.