Economia 05/10/2011

Ryanair obre la porta a tornar a l'aeroport de Girona

L'aerolínia no descarta recuperar alguns vols cancel·lats per al proper hivern a l'aeroport gironí. Tot i això, Michael Cawley, vicepresident de l'empresa, acusa el Govern de "maleducat" perquè mai ha rebut "la cortesia d'una resposta" i perquè "incompleix els seus compromisos"

Acn
1 min
Michael Cawley, vicepresident de Ryanair

LondresRyanair podria recuperar una major intensitat de línies a l'aeroport de Girona, segons ha afirmat el vicepresident d'aquesta companyia aeronàutica, Michael Cawley. A finals del juliol passat, el director de Transport i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va criticar que Ryanair decidís retirar la meitat dels vols que operava a Girona durant la temporada d'hivern. Les relacions entre el govern de la Generalitat i l'empresa irlandesa estaven, des de llavors, a l'espera d'una possible reconsideració de posicions. Tot i això, no hi ha hagut passos endavant fins el moment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cawley s'ha mostrat disposat a tornar a negociar amb el Govern però ha insistit que l'executiu de Mas "és bastant maleducat per no contestar els missatges" que la companyia irlandesa ha enviat "en diverses ocasions". Sentencia que "si algú vol fer negocis amb Ryanair ho pot fer; si no ho vol, cap problema". La seva disposició a tornar alguns dels vols que s'han endut de Girona a causa canvi de plans de la Generalitat amb el canvi de Govern és total, però les seves exigències continuen sent les mateixes.

Al febrer d'enguany, Ryanair va anunciar una reducció de 64 a 46 enllaços, i de 300 freqüències setmanals a 194. Al juliol, va arribar la segona estocada, amb l'anunci de cancel·lar 21 rutes addicionals la temporada d'hivern, una nova retallada que suposarà una reducció de la meitat de l'activitat a les instal·lacions de l'aeroport de la Costa Brava.

stats