Ryanair cancel·la 250 vols a Alemanya per la vaga europea de pilots d'aquest divendres

L'aerolínia deixarà d'operar 396 vols pels diferents conflictes laborals a Europa

Ryanair ha confirmat que ha cancel·lat 250 vols amb origen o destinació a Alemanya que tenia previstos per a aquest divendres 10 d'agost, amb motiu de la vaga convocada pels pilots del país, que s'han unit a les convocatòries dels seus col·legues a Suècia, Bèlgica i Irlanda.

Amb aquestes noves cancel·lacions, el còmput total de vols que l'aerolínia deixarà d'operar puja a 396, un 16,5% dels 2.400 previstos. A més, aquest nombre encara podria augmentar si el sindicat de pilots d'Holanda VNV acaba confirmant la seva participació a la vaga.

Aquesta vaga europea seria la segona a la qual s'enfronta Ryanair en menys d'un mes, ja que els sindicats de tripulants de cabina (TCP) de l'aerolínia d'Espanya, Itàlia, Bèlgica i Portugal ja es van mobilitzar els dies 25 i 26 de juliol, cosa que va fer que la companyia cancel·lés 600 vols, un 12% de les seves operacions a Europa.

L'aerolínia ha criticat que el sindicat convocant, Vereinigung Cockpit (VC), hagi anunciat la vaga "amb només dos dies d'antelació" i no amb set, com els va demanar expressament. Tot i això, l'aerolínia ha confirmat que oferirà als afectats informació perquè obtinguin el reemborsament del bitllet o siguin reubicats en un altre vol.

"Lamentem la decisió de VC de seguir endavant amb aquesta vaga innecessària, sobretot tenint en compte que divendres passat els vam fer una proposta d'acord laboral col·lectiu (CLA, per les sigles en anglès) revisat", ha lamentat el director de màrqueting de la companyia, Kenny Jacobs.

Jacobs ha assegurat que van convidar el sindicat alemany a reunir-se amb ells aquest dimarts però que no van respondre a la seva invitació, i ha assenyalat que els seus pilots a Alemanya tenen "excel·lents condicions de treball" amb sous de 190.000 euros anuals, que a principis de any es va acordar incrementar un 20%.

En aquest punt, el responsable de màrqueting ha indicat que els seus pilots cobren fins a un 30% més que els d'altres companyies de baix cost com Eurowings i Norwegian.

De moment a Espanya la companyia ja ha cancel·lat un total de 24 vols pels conflictes laborals a Suècia i Bèlgica, als quals ara haurà de sumar els d'Alemanya, que tindran un impacte més gran, ja que hi ha programats un centenar de vols.