Ryanair confirma que ha fet una oferta per comprar Alitalia

L'aerolínia de baix cost demana com a condició que es faci una reestructuració de la companyia italiana i que s'elimini la influència de l'executiu

L'aerolínia de baix cost irlandesa Ryanair ha fet una oferta per comprar Alitalia, però només la concretarà si es reestructura la companyia italiana per fer front a les dificultats per les quals passa i s'elimina la influència que hi té el govern del país. "Tenim un seriós interès en Alitalia", ha confirmat el president executiu de Ryanair, Michael O'Leary, en una conferència telefònica després de presentar els resultats trimestrals del grup.

No obstant això, O'Leary ha matisat que aquest interès està condicionat al fet que es dugui a terme "una important reestructuració" i que l'executiu italià "no interfereixi més en la companyia aèria". El conseller delegat de Ryanair ja va avançar al juny que estava interessat a aconseguir una participació majoritària d'Alitalia si decidís invertir en l'aerolínia.

Alitalia vola cap a la liquidació

Tot i així, en les seves últimes declaracions ha indicat que també valora la possibilitat de cooperar amb el negoci en lloc de comprar-lo, concretament participant en el procés de vendes. Segons ha afirmat una font del sector a Reuters, divendres passat Alitalia tenia deu ofertes d'adquisició no vinculants.

Més continguts de