Ryanair dispara beneficis i es llança a la guerra de preus

L'aerolínia de baix cost guanya un 43% més que en l'exercici anterior

En l'últim exercici fiscal Ryanair ha continuat notant la caiguda del preu del petroli. L'aerolínia irlandesa 'low cost' va aconseguir un benefici net de 1.242 milions d'euros, un 43% més que en l'exercici anterior, quan va arribar als 867 milions. 

La companyia ha justificat aquesta millora amb el "model de costos més baix del programa ' Sempre millorant', que ha atret milions de nous clients a la marca". Així doncs, la companyia va incrementar un 16% els seus ingressos, fins als 6.536 milions d'euros, gràcies també a un augment del 18% dels seus passatgers, fins a arribar als 106,4 milions de viatgers. 

Avions que reneguen del 'low cost'

Pel que fa als costos, Ryanair va aconseguir reduir-los un 6% respecte a l'any anterior, gràcies a l'obertura de noves rutes i a la caiguda d'un 2% del preu del petroli. En aquest sentit, la companyia preveu continuar estalviant els propers anys davant la caiguda del preu del petroli, ja que ja compta amb el 95% del cru per al 2017 i el 44% per al 2018. 
 
Per això, malgrat haver anunciat canvis i millores de cara als serveis i l'atenció al client, Ryanair continua mostrant-se disposat a retallar dràsticament les seves tarifes els propers mesos i així guanyar quota al mercat europeu de les 'low cost'. "Si hi ha una guerra de preus a Europa, Ryanair serà el guanyador", ha dit Michael O'Leary en la presentació de resultats.