ECONOMIA
Economia 14/10/2011

S&P torna a rebaixar la qualificació del deute espanyol

Ha passat a AA-. L'agència ho atribueix a l'atur, les condicions financeres i les baixes perspectives de creixement

Efe
1 min

Nova YorkL'agència Standard & Poor's (S&P) ha rebaixat la qualificació del deute sobirà espanyol a llarg termini, que ha passat de "AA" fins a "AA-", amb perspectiva negativa, mentre que ha confirmat la nota del deute a curt termini en un "A-1 +".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Tot i els senyals de recuperació, veiem riscos en les perspectives de creixement d'Espanya a causa de l'alt nivell d'atur, unes condicions financeres ajustades, un elevat nivell d'endeutament del sector privat i una possible desacceleració econòmica dels seus socis comercials", ha indicat S&P en un comunicat.

L'agència de qualificació ha advertit que la nota que atorga a Espanya podria seguir baixant en un futur. Si es compleixen els pitjors pronòstics, diu l'agència, el perfil del sistema financer bancari espanyol se "seguirà debilitant", amb una exposició a actius problemàtics.

L'agència de qualificació considera que la reforma del mercat laboral duta a terme a Espanya, que ha qualificat d'"incompleta", contribuirà que els nivells d'atur continuïn en nivells alts, la qual cosa seguirà representant un llast per a la recuperació econòmica.

Standard & Poor's ha xifrat entre 296.000 i 313.000 milions els actius problemàtics -actius immobiliaris adquirits i adjudicats, depreciacions acumulades i crèdits morosos- que ha generat el sector financer espanyol durant la recessió.

stats