Economia 28/10/2011

Inversors xinesos firmen un acord per comprar Saab Automobile

Youngman i Pang Dona pagaran gradualment 100 milions d'euros per adquirir la companyia

Efe
1 min

CopenhagueEl fabricant holandès Swedish Automobile (antiga Spyker Cars NV) ha arribat a un acord amb els inversors xinesos Youngman i Pang Dona per vendre'ls Saab Automobile. Youngman i Pang Dona pagaran de forma gradual 100 milions d'euros per adquirir Saab Automobile, segons una declaració d'intencions que serà vàlida fins al 15 de novembre i que ha de ser aprovada per les autoritats implicades, els accionistes de l'empresa holandesa i "altres parts". L'acord està supeditat al fet que continuï el procés de reestructuració de Saab Automobile iniciat fa un mes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'acord torna a salvar a l'últim moment a Saab Automobile, sobre la qual hi havia de nou l'amenaça de desaparició, ja que una interrupció del procés de reconstrucció implicaria probablement la presentació de sol·licituds de fallida contra l'empresa per impagament d'empleats i proveïdors. Swedish Automobile i els inversors xinesos havien signat fa uns mesos un acord pel qual aquests es comprometien a invertir 245 milions i participar en l'accionariat de Saab Automobile.

Les dificultats econòmiques de la signatura sueca, la producció de la qual està paralitzada des de fa sis mesos i que té problemes per pagar les nòmines, a més de la sol·licitud de suspensió de pagaments als tribunals, van provocar el malestar dels inversors xinesos, que van donar per trencat l'acord. Les parts implicades en el procés van tornar a reprendre les negociacions en els últims dies, encara que la situació de Saab Automobile va obligar als seus amos holandesos a cedir davant els inversors xinesos, ja només interessats en la compra i no en un acord de col·laboració.

stats