Publicitat
Publicitat

Aerolínies

Spanair mantindrà les rutes espanyoles amb els països nòrdics

SAS seguirà amb Spanair malgrat el fi del codi compartit entre les dues companyies

Scandinavian Airlines, mantindrà la seva presència en l'estructura accionarial d'Spanair, encara que la companyia catalana deixi de volar en codi compartit al desembre.

Scandinavian Airlines (SAS), mantindrà la seva presència en l'estructura accionarial d'Spanair, encara que la companyia catalana deixi de volar en codi compartit amb l'escandinava a partir del pròxim desembre.


Spanair ha assegurat que la fi d'aquest acord comercial no modificarà l'estructura del capital de l'aerolínia catalana, on SAS posseeix al voltant d'un 10%, ni afectarà a la resta d'acords comercials i de col·laboracions entre totes dues aerolínies.


De fet, Spanair i SAS mantenen la seva presència en el grup d'aerolínies Star Alliance i serà mitjançant aquesta aliança que SAS seguirà venent bitllets de la companyia amb base a Barcelona.


Segons Spanair, l'aerolínia espanyola va anunciar a SAS dilluns passat el trencament del codi compartit, que està previst que es materialitzi el pròxim 1 de desembre.


Malgrat això, Spanair mantindrà les rutes i freqüències entre Espanya (Barcelona i Madrid) i els països nòrdics (Dinamarca, Suècia i Finlàndia), encara que els usuaris deixaran de trobar indistintament avions de la companyia catalana o de l'escandinava.


La companyia amb base a Barcelona ha assegurat que SAS no va voler revisar a la baixa les condicions de l'acord de codi compartit, que havien estat fixades durant el període en què SAS posseïa el 100% del capital d'Spanair.


Spanair assegura que les condicions eren clarament beneficioses per a Scandinavian Airlines i no s'assimilaven a la resta d'acords comercials mantinguts amb altres companyies del grup Star Alliance.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT